Mikä LinkedIn on ja kuinka löytää töitä tällä alustalla

Luotu 15 maaliskuu, 2024
LinkedIn työpaikkoja

LinkedIn on tehokas ammattimainen verkostoitumisalusta, joka on mullistanut ihmisten tavan löytää töitä ja olla yhteydessä mahdollisiin työnantajiin. Etsitpä aktiivisesti uutta työtä tai haluat vain laajentaa ammattiverkostoasi, LinkedIn tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia ja resursseja auttaaksesi sinua saavuttamaan uratavoitteesi. Tässä artikkelissa opastan sinut LinkedInin avulla työnhakuun ja menestymismahdollisuuksien maksimoimiseen.

LinkedInin käytön edut työnhakuun

Yksi LinkedInin käytön työnhakuun tärkeimmistä eduista on kyky esitellä taitojasi ja kokemustasi laajalle yleisölle. Toisin kuin perinteinen ansioluettelo, LinkedIn-profiilisi voi sisältää multimediaelementtejä, kuten videoita, esityksiä ja portfolioita, jolloin voit esitellä kykysi dynaamisemmalla ja kiinnostavammalla tavalla. Lisäksi LinkedIn tarjoaa alustan rekrytoijille ja rekrytoinneille hakijoille, mikä tarkoittaa, että vaikka et aktiivisesti etsikään työtä, potentiaaliset työnantajat voivat silti löytää sinut.

Toinen LinkedInin etu on mahdollisuus olla yhteydessä alasi ammattilaisiin. Luomalla kontaktiverkostoa voit saada arvokkaita näkemyksiä alan trendeistä, avoimista työpaikoista ja urakehitysmahdollisuuksista. LinkedIn tarjoaa myös erilaisia ryhmiä ja yhteisöjä, joissa voit osallistua keskusteluihin ja jakaa tietoa samanhenkisten ihmisten kanssa.

Kuinka luoda tehokas LinkedIn-profiili

Tehokkaan LinkedIn-profiilin luominen on ratkaisevan tärkeää työnantajien huomion herättämiseksi ja työllistymismahdollisuuksien lisäämiseksi. Tässä on muutamia vinkkejä profiilisi optimointiin:

 1. Valitse ammattimainen profiilikuva: Käytä korkealaatuista valokuvaa, joka esittelee sinut positiivisessa ja ammattimaisessa valossa. Vältä käyttämästä satunnaisia tai sopimattomia kuvia, jotka saattavat heijastaa huonosti ammattibrändiäsi.
 2. Luo houkutteleva otsikko: Otsikkosi näkyy suoraan nimesi alla ja on yksi ensimmäisistä asioista, jotka ihmiset näkevät käydessään profiilissasi. Käytä tätä tilaa esitelläksesi asiantuntemustasi ja kiinnittääksesi rekrytoijien huomion.
 3. Kirjoita ytimekäs ja mukaansatempaava yhteenveto: Yhteenvedon tulee antaa lyhyt yleiskuva ammatillisesta taustastasi ja korostaa keskeisiä taitojasi ja saavutuksiasi. Käytä selkeää ja tiivistä kieltä, jotta lukijoiden on helppo ymmärtää arvoehdotuksesi.
 4. Luettele kokemuksesi ja koulutuksesi: Liitä mukaan työkokemuksesi ja korosta roolisi, velvollisuutesi ja saavutuksesi. Älä unohda sisällyttää myös koulutushistoriaasi.
 5. Lisää asiaankuuluvia taitoja: LinkedInin avulla voit listata taitosi, joten muista sisällyttää ne, jotka liittyvät haluamaasi työpaikkaan. Tämä auttaa rekrytoijia löytämään sinut etsiessään hakijoita, joilla on tietyt taidot.
 6. Pyydä suosituksia: Pyydä kollegoita, esimiehiä tai asiakkaita kirjoittamaan suosituksia sinulle. Nämä suosittelut voivat lisätä profiilisi uskottavuutta ja antaa käsityksen työmoraalistasi ja kyvyistäsi.

Seuraamalla näitä ohjeita voit luoda houkuttelevan LinkedIn-profiilin, joka auttaa sinua erottumaan joukosta ja kiinnittämään mahdollisten työnantajien huomion.

LinkedIn-profiilisi optimointi työnhakuun


Kun olet luonut LinkedIn-profiilisi, on tärkeää optimoida se työnhakuun. Tässä on joitain strategioita, joiden avulla voit tehdä profiilistasi näkyvämmän rekrytoijille:

 • Käytä osuvia avainsanoja: Mieti avainsanoja, joita rekrytoijat saattavat käyttää hakiessaan ehdokkaita, ja sisällytä ne profiiliisi. Tämä lisää mahdollisuuksiasi näkyä hakutuloksissa.
 • Muokkaa URL-osoitettasi: LinkedInin avulla voit mukauttaa profiilisi URL-osoitetta, joten hyödynnä tätä ominaisuutta. Valitse URL-osoite, joka sisältää nimesi tai sen muunnelman, jotta muiden on helpompi löytää sinut.
 • Täytä kaikki profiilisi osat: Täytä kaikki profiilisi osiot, mukaan lukien koulutus, todistukset, vapaaehtoiskokemus ja muut asiaankuuluvat tiedot. Mitä kattavampi profiilisi, sitä todennäköisemmin pääset näkyviin hakutuloksiin.
 • Ota yhteyttä LinkedInin sisältöön: LinkedIn palkitsee käyttäjiä, jotka ovat aktiivisesti tekemisissä alustan kanssa mainostamalla heidän profiilejaan ja sisältöään. Tykkää, kommentoi ja jaa asiaankuuluvia julkaisuja lisätäksesi näkyvyyttäsi ja kiinnittääksesi rekrytoijien huomion.

Optimoimalla LinkedIn-profiilisi työnhakuun, voit lisätä mahdollisuuksiasi tulla potentiaalisten työnantajien löytämäksi ja saada unelmatyösi.

LinkedInin työnhakuominaisuuksien hyödyntäminen

LinkedIn tarjoaa valikoiman työnhakuominaisuuksia, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen mahdollisuuden. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit hyödyntää näitä ominaisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla:

 • Käytä tarkennettuja hakusuodattimia: Kun etsit työpaikkoja LinkedInistä, käytä tarkennettuja hakusuodattimia tulosten rajaamiseen.
 • Voit suodattaa sijainnin, toimialan, kokemustason ja muun mukaan löytääksesi mieltymystesi mukaisia työpaikkoja.
 • Työpaikkahälytysten määrittäminen: LinkedInin avulla voit määrittää työpaikkahälytyksiä hakuehtojesi perusteella. Tämä tarkoittaa, että saat ilmoituksia, kun uusia mieltymyksiäsi vastaavia työpaikkoja julkaistaan, joten et koskaan menetä mahdollisuuttasi.
 • Tallenna työpaikkailmoitukset: Jos löydät sinua kiinnostavan työpaikkailmoituksen, tallenna se myöhempää käyttöä varten. Näin voit helposti palata siihen, kun olet valmis hakemaan.
 • Hae suoraan LinkedInin kautta: Monet työnantajat antavat sinun hakea töitä suoraan LinkedInin kautta. Hyödynnä tätä ominaisuutta virtaviivaistaaksesi hakuprosessia ja lisätäksesi mahdollisuuksiasi tulla huomatuksi.

Hyödyntämällä näitä työnhakuominaisuuksia voit navigoida tehokkaasti LinkedInin suuressa määrässä työpaikkailmoituksia ja löytää ne, jotka liittyvät uratoiveisiisi.

Verkostoimalla LinkedInissä työmahdollisuuksia

Verkostoituminen on tärkeä osa työmahdollisuuksien löytämistä LinkedInistä. Tässä on joitain strategioita, jotka auttavat sinua rakentamaan vahvan ammatillisen verkoston:

 • Ota yhteyttä kollegoihin ja luokkatovereihin: Aloita ottamalla yhteyttä nykyisiin ja entisiin kollegoihin, luokkatovereihin ja professoreihin. Nämä yhteydet voivat tarjota arvokkaita näkemyksiä avoimista työpaikoista ja esitellä sinulle uusia mahdollisuuksia.
 • Liity alaan liittyviin ryhmiin: LinkedIn tarjoaa laajan valikoiman ammattiryhmiä, joissa voit olla yhteydessä henkilöihin, jotka jakavat kiinnostuksesi ja asiantuntemuksesi. Liity asiaankuuluviin ryhmiin ja osallistu aktiivisesti keskusteluihin laajentaaksesi verkostoasi ja pysyäksesi ajan tasalla alan trendeistä.
 • Ota yhteyttä yhteyksiisi: Ole säännöllisesti yhteydessä yhteyksiisi tykkäämällä, kommentoimalla ja jakamalla heidän julkaisujaan. Tämä auttaa sinua luomaan ja ylläpitämään vahvoja suhteita, mikä lisää todennäköisyyttä, että työmahdollisuuksia jaetaan kanssasi.
 • Osallistu virtuaalisiin tapahtumiin ja webinaareihin: LinkedIn isännöi usein virtuaalisia tapahtumia ja webinaareja eri aiheista. Osallistu näihin tapahtumiin laajentaaksesi tietämystäsi, ollaksesi yhteydessä alan ammattilaisiin ja löytääksesi uusia työmahdollisuuksia.

Verkostoituminen LinkedInissä ei ole vain palvelusten pyytämistä; kyse on merkityksellisten suhteiden ja molempia osapuolia hyödyttävien yhteyksien rakentamisesta. Investoimalla aikaa ja vaivaa verkostoitumiseen voit avata ovia uusille työmahdollisuuksille, joita ei välttämättä muualla mainosteta.

LinkedIn-työt 2

LinkedIn Premiumin käyttö työnhakuun

LinkedIn tarjoaa premium-tilauksen nimeltä LinkedIn Premium, joka tarjoaa lisäominaisuuksia ja etuja työnhakijoille. Näin LinkedIn Premium voi tehostaa työnhakuasi:

InMail: LinkedIn Premiumin avulla pääset InMailiin, jonka avulla voit lähettää suoraan viestejä muille LinkedIn-jäsenille, vaikka et olisikaan yhteydessä. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä tavoittaaksesi rekrytoijia ja palkkaajia.

Työnhakijan näkemyksiä: LinkedIn Premium tarjoaa näkemyksiä siitä, ketkä muut ovat hakeneet työtä, mikä antaa sinulle paremman käsityksen kilpailustasi. Näiden tietojen avulla voit räätälöidä hakemuksesi ja erottua muista ehdokkaista.

Tehostetut hakusuodattimet: LinkedIn Premium tarjoaa kehittyneempiä hakusuodattimia, joiden avulla voit tarkentaa työnhakuasi entisestään. Tämä voi säästää aikaa tarjoamalla sinulle kohdennettuja työmahdollisuuksia.

Suositeltu hakija: LinkedIn Premium -jäsenillä on mahdollisuus esiintyä työpaikkailmoituksissa "suositeltuna hakijana". Tämä voi lisätä näkyvyyttäsi ja tehdä sinusta houkuttelevamman potentiaalisten työnantajien silmissä.

Vaikka LinkedIn Premium maksaa, se voi olla kannattava investointi, jos etsit aktiivisesti työtä ja haluat hyödyntää sen tarjoamia lisäominaisuuksia ja etuja.

Esittele taitosi ja kokemuksesi LinkedInissä

LinkedIn-profiilisi on erinomainen alusta, jolla voit esitellä taitojasi ja kokemustasi. Tässä on joitain strategioita, joilla voit korostaa pätevyyttäsi tehokkaasti:

 • Käytä osaamisosiota: LinkedInin avulla voit listata taitosi, joten muista sisällyttää ne, jotka liittyvät haluamaasi työhön. Ole strateginen valitessasi taitojasi ja keskity niihin, jotka ovat halutuimpia alallasi.
 • Sisällytä multimediaelementtejä: Hyödynnä LinkedInin multimediaominaisuuksia lisäämällä videoita, esityksiä tai näytteitä työstäsi. Tämä antaa työnantajille kattavamman käsityksen kyvyistäsi ja auttaa sinua erottumaan muista ehdokkaista.
 • Jaa saavutuksesi: Käytä profiilisi kokemusosiota korostaaksesi tärkeimpiä saavutuksiasi ja panoksiasi kussakin roolissa.
 • Arvioi saavutuksesi määrällisesti aina kun mahdollista osoittaaksesi vaikutuksen, joka sinulla oli aikaisemmissa tehtävissäsi.
 • Julkaise artikkeleita ja julkaisuja: LinkedInin avulla voit julkaista artikkeleita ja jakaa viestejä eri aiheista. Hyödynnä tätä ominaisuutta esitelläksesi asiantuntemustasi ja vahvistaessasi itsesi ajatusjohtajana alallasi.

Esittelemällä taitojasi ja kokemustasi tehokkaasti LinkedInissä voit kiinnittää työnantajien huomion ja asettaa itsesi erittäin päteväksi ehdokkaaksi.

Hyödynnä LinkedIn-ryhmiä työnhakuun

LinkedIn-ryhmät ovat yhteisöjä, joissa ammattilaiset, joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita tai sidoksia, voivat olla yhteydessä ja jakaa tietoa. Näin voit hyödyntää LinkedIn-ryhmiä työnhakuun:

Liity asiaankuuluviin ryhmiin: Hae ryhmiä, jotka vastaavat toimialasi, uratavoitteitasi tai kiinnostuksen kohteitasi. Näihin ryhmiin liittymällä voit olla yhteydessä samanhenkisiin ammattilaisiin ja saada näkemyksiä työmahdollisuuksista.

Osallistu keskusteluihin: Ota yhteyttä ryhmän jäseniin osallistumalla keskusteluihin, jakamalla asiantuntemustasi ja esittämällä harkittuja kysymyksiä. Tämä auttaa sinua vahvistamaan itsesi arvokkaana avustajana ja laajentamaan ammatillista verkostoasi.

Tarkista työpaikkataulukot: Monilla LinkedIn-ryhmillä on omat työpaikkataulut, joissa jäsenet voivat julkaista avoimia työpaikkoja tai jakaa työmahdollisuuksia. Muista tarkistaa säännöllisesti näiltä tauluilta asiaankuuluvat työpaikkailmoitukset.

Ota yhteyttä ryhmän jäseniin: Jos kohtaat ryhmän jäsenen, joka työskentelee sinua kiinnostavassa yrityksessä tai jolla on osaamisesi mukainen työ, älä epäröi ottaa yhteyttä. Mukauta viestiäsi ja selitä, miksi otat yhteyttä osoittamalla aitoa kiinnostusta heidän työtään tai urapolkuaan kohtaan.

Hyödyntämällä LinkedIn-ryhmiä voit liittyä ammattilaisten yhteisöön, joka voi tarjota tukea, neuvoja ja mahdollisia työmahdollisuuksia.

LinkedIn-uraresurssit ja -työkalut

LinkedIn tarjoaa erilaisia uraresursseja ja työkaluja, jotka auttavat sinua työnhaussa. Tässä on joitain arvokkaita resursseja tutkittavaksi:

 • LinkedIn Learning: LinkedIn Learning tarjoaa laajan valikoiman verkkokursseja ja opetusohjelmia eri aiheista, mukaan lukien työnhakustrategiat, ansioluettelon kirjoittaminen ja haastattelun valmistelu. Hyödynnä näitä resursseja parantaaksesi taitojasi ja lisätäksesi markkinoitavuuttasi.
 • LinkedIn Salary Insights: LinkedIn Salary Insights tarjoaa palkkatietoja ja näkemyksiä eri ammateista ja toimialoista. Tämän työkalun avulla voit tutkia palkkaluokkia ja neuvotella työtarjouksia tehokkaammin.
 • LinkedIn Events: LinkedIn Events antaa sinun löytää ja osallistua virtuaalisiin tai henkilökohtaisiin tapahtumiin, jotka liittyvät toimialaasi tai urasi kiinnostukseen.
 • Näihin tapahtumiin osallistuminen voi laajentaa tietämystäsi, laajentaa verkostoasi ja mahdollisesti johtaa työmahdollisuuksiin.
 • LinkedIn-yrityssivut: Tutustu LinkedIn-yrityssivuihin saadaksesi lisätietoja eri organisaatioista, niiden yrityskulttuurista ja avoimista työpaikoista. Seuraavilla yrityssivuilla voit pitää sinut ajan tasalla uusista työpaikkailmoituksista ja yritysuutisista.

Hyödyntämällä näitä LinkedInin tarjoamia uraresursseja ja työkaluja voit saada kilpailuetua työnhaussasi ja tehdä tietoisia päätöksiä urastasi.

Johtopäätös


LinkedIn on tehokas työkalu työnhakijoille, joka tarjoaa alustan, jolla voit esitellä taitojasi, olla yhteydessä ammattilaisiin ja löytää uusia työmahdollisuuksia. Noudattamalla tässä artikkelissa esitettyjä strategioita voit luoda tehokkaan LinkedIn-profiilin, optimoida sen työnhakua varten ja hyödyntää alustan ominaisuuksia maksimoidaksesi mahdollisuutesi löytää unelmatyösi. Muista pysyä aktiivisena, olla yhteydessä verkostoosi ja ottaa kaikki irti LinkedInin tarjoamista resursseista ja työkaluista. Onnea työnhakuun!

LinkedIn on ammattimainen verkostoitumisalusta, joka on suunniteltu urakehitykseen ja yritysyhteyksiin. Sen avulla käyttäjät voivat luoda ammattiprofiilin, olla yhteydessä kollegoihin ja kollegoihin sekä saada työpaikkailmoituksia ja alan näkemyksiä. LinkedInin käyttäminen työnhakuun tarjoaa pääsyn laajaan ammattilaisten ja rekrytoijien verkostoon, mikä tekee siitä olennaisen työkalun uralla etenemisessä

Optimoi LinkedIn-profiilisi työmahdollisuuksia varten varmistamalla, että profiilisi on täydellinen ja ajan tasalla asiaankuuluvalla työkokemuksella, taidoilla ja ammatillisella esikuvalla. Käytä lisäksi toimialaasi tai haluttuun työpaikkaasi liittyviä avainsanoja ja pyydä kollegoilta suosituksia uskottavuuden parantamiseksi. Aktiivinen osallistuminen asiaankuuluvaan sisältöön ja ammattiryhmiin liittyminen voi myös lisätä näkyvyyttäsi mahdollisille työnantajille

Käytä LinkedIn-työnhakuominaisuutta suodattaaksesi työpaikkailmoitukset sijainnin, toimialan, kokemustason ja muun perusteella. Seuraa kiinnostavia yrityksiä pysyäksesi ajan tasalla heidän uusista avoimista työpaikoista ja ole kiinnostunut niiden sisällöstä osoittaaksesi kiinnostuksesi. Verkostoituminen alasi ammattilaisten kanssa, osallistuminen LinkedIn-tapahtumiin ja rekrytoijien tavoittaminen voivat myös parantaa merkittävästi työnhakupyrkimyksiäsi alustalla.